Žolelių arbatos degustacija „Kelionė po arbatų pasaulį“

Pastaba: edukacija gali būti finansuojama kultūros paso lėšomis!

 

Edukacijos tikslas: Pasitelkiant teorines bei praktines žinias supažindinti edukacijos dalyvius su arbatžolių įvairove bei praktinių jų panaudojių. Tai savotiškas pirmas žingsnis į žolelių pasaulį ir liaudies mediciną. Ši edukacija – tai  galimybė vaikams bent trumpam pasijausti tikrais vaistininkais ir žolininkais.

 

Edukacinio užsiėmimo metu:

* Dalyviai skaidrių pagalba supažindinami su pasaulio arbatų žemėlapiu bei lietuviškomis žolelėmis, kurias degustuosime edukacijos metu.
* Po supažindinimo kiekviena, arbatoje naudojama žolelė degustuojama atskirai: uodžiant žoleles, liečiant augalus, ragaujant arbatas.
* Po visų žolelių degustacijų mokinys ant popierinio puodelio kurs savo žolelių receptą, taip sukurdamas arbatos mišinį, kuriam sukurs arbatos pavadinimą.
* Sukurtą meninės išraiškos arbatos žolelių kompoziciją susidėlios į jam skirtą medvilninį arbatos maišelį, kurį degustuos namuose su šeimyniškiais.
* Likusį edukacijos laiką skiriame pokalbiams, pasisakymams, mokinių klausimams, pastebėjimams, diskusijoms.
* Edukacijai naudojamos tik mūsų pačių surinktos ir džiovintos žolelės, o arbatas gersime iš vienkartinių, gamtoje suyrančių popierinių puodelių.

 

Medžiagos: Mes pasirūpiname visomsi reikalingomis medžiagomis ir priemonėmis. Pasigamintas individualus žolelių arbatos mišinys lieka kiekvienam dalyviui..

Edukacijos trukmė: ~ 1 val.

Edukacija skirta: 0 – 4 klasių moksleiviams

Edukacinės grupės dydis: 15 – 25 vaikai

Edukacijos kaina: 4 – 5 Eur vienam vaikui

Edukacijos vieta: Jūsų aplinkoje: darželyje/mokykloje, laisvalaikio centre, stovykloje. Mūsų aplinkoje: Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centre, adresu Tylioji g. 1, Birštone